Lääke­hoidon kokonais­arviointi

Turvallisen ja paremman lääkehoidon kehittäminen on meille intohimo sekä halu. Meillä on näihin asioihin omia ja hyviksi havaitsemiamme näkemyksiä, joita haluamme jakaa myös muille.
Alk. 17,50€ / kk (aloitusmaksu 49,00€)

Turvallista, taloudellista ja tehokasta lääkehoitoa

Monilääkityille iäkkäille lääkehoidon kokonaisarviointi tulisi tehdä vuosittain. Ihmisten ikääntyessä myös pitkäaikaissairaudet lisääntyvät ja uusien lääkehoitojen kokonaisuudet ovat yhä monimutkaisempia. Monilääkittyjä, joilla on vähintään kymmenen lääkettä, on enemmän kuin 10% yli 75-vuotiaista. Lääkkeiden haittavaikutukset tulevat iäkkäillä useammin esiin, ne ovat voimakkaampia ja niistä toipuminen myös kestää pidempään. Tutkimusten mukaan jopa puolet iäkkäistä käyttää heille sopimattomia ja vältettäviä lääkkeitä, jotka voivat aiheuttaa vakavia ja jopa sairaalahoitoon johtavia haittavaikutuksia.

Pitkäaikaissairauksia sairastavilla on usein säännöllisesti käytettävien lääkkeiden lisäksi käytössään tarvittavia lääkkeitä sekä erilaisia vitamiineja ja kivennäisaineita. Lääkehoidon kokonaisarvioinnissa selvittämme kaikkien käytössä olevien valmisteiden tarkoituksen ja niiden yhteensopivuudet. Lääkehoidon kokonaisarviointi lisää elämänlaatua sekä pidentää ja helpottaa kotona pärjäämistä.

Meillä on yli kymmenen vuoden kokemus lääkkeiden vaikutusten arvioimisesta. Pystymme tarjoamaan luotettavasti palvelua, jonka avulla lääkehoitosi turvallista, taloudellista ja tehokasta eli yhdellä sanalla tarkoituksenmukaista. Lääkehoidon kokonaisarviointi voidaan toteuttaa myös kokonaan etäpalveluna.

Tiedätkö mihin tarkoitukseen sinulla käytössä olevat lääkkeet ovat?

Monilääkityillä iäkkäillä on usein ummetusta, väsymystä ja esimerkiksi huimausta. Nämä oireet ovat myös yleisimpiä haittavaikutuksia, joita lääkkeet aiheuttavat. Normaalin vastaanottokäynnin aikana lääkärillä ei ole mahdollisuutta tehdä lääkehoidon kokonaisarviointia tai selvittää potilaan kaikkia vaivoja. Kiireessä lääkäri saattaa alkaa hoitamaan lääkkeen aiheuttamaa haittavaikutusta toisella lääkkeellä.

Lääkehoidon kokonaisarviointi ratkaisee näitä ongelmia ja esimerkiksi vähentää lääkkeiden aiheuttamia haittavaikutuksia sekä helpottaa lääkärin työtä. Lääkehoidon kokonaisarvioinnilla lääkkeiden haittavaikutuksia ratkaistaan esimerkiksi lääkevaihdoilla, annostusmuutoksilla ja tarpeettomien lääkkeiden lopetuksilla yhteistyössä hoitavan lääkärin kanssa. Lääkehoidon kokonaisarviointi varmistaa lääkkeiden oikean ja turvallisen käytön sekä tarpeellisuuden.

Samaa lääkeainetta sisältäviä valmisteita on olemassa usealla eri nimellä. Samaa lääkeainetta sisältäviä valmisteita voi olla saatavilla ilman reseptiä sekä lääkärin määräämällä reseptillä. Lääkehoidon kokonaisarvioinnissa poistamme tällaisia päällekkäislääkityksiä, mikä vähentää lääkehoidon kustannuksia ja haittavaikutuksia. Päällekkäislääkitykset ovat turhia ja tarpeettomia sekä lääkehoidon kokonaisarvioinnilla täysin välitettävissä.

Hyödyt säännöllisestä lääkehoidon kokonaisarvioinnista

1. Vähentää haittavaikutuksia ja parantaa elämänlaatua.

Lääkkeiden haittavaikutukset voivat rajoittaa normaalia toimintaa arjessa ja hankaloittaa kotona pärjäämistä. Lääkehaitta on iäkkäiden yleisin yksittäinen tulosyy sairaalan päivystykseen, joka usein olisi vältettävissä lääkehoidon kokonaisarvioinnilla.

2. Vähentää lääkehoidon kustannuksia.

Iäkkäiden vuosittaiset lääkekustannukset ovat keskimäärin lähes 1000€:a. Päällekkäisten lääkkeiden poistaminen ja lääkehoidon järkeistäminen laskee sekä lääkkeiden käyttäjien kustannuksia, mutta lisäksi yhteiskunnan maksamia lääkekorvauksia.

3. Helpottaa lääkärin hoidonsuunnittelua.

Lääkehoidon kokonaisarviointi antaa lääkärille valmiin suunnitelman henkilön lääkehoidosta perusteluineen. Lääkäri voi lääkehoidon kokonaisarvioinnin avulla tehdä hoitopäätökset helpommin.

4. Helpottaa hoitohenkilökunnan työtä ja omaisten arkea.

Turvallinen ja tehokas lääkehoito vähentää hoidon tarvetta hoitoyksiköissä. Lääkehoidon kokonaisarvioinnissa myös hoitohenkilökunta oppii seuraamaan paremmin lääkkeiden vaikutuksia ja pystyy reagoimaan muutoksiin helpommin. Omaiset voivat lääkehoidon kokonaisarvioinneissa varmistua lääkehoidon tarkoituksenmukaisuudesta.

Haluan lääkehoidon kokonaisarvioinnin

"*" näyttää pakolliset kentät

Toivottu yhteydenottotapa
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.